Welkom op JN Connect!

Het in Rotterdam opgerichte JN Connect! is een bedrijf dat probeert bruggen te bouwen tussen Japan en Nederland. Wij richten ons voornamelijk op Japanners die naar Nederland emigreren, of die al in Nederland verblijven. Zo verzorgen wij onder andere Nederlandse taallessen in het Japans, assisteren wij bij immigratieprocedures en werken wij als mediator voor Japanse ondernemingen in Nederland.

Daarnaast richten wij ons op Nederlanders met een interesse in Japan. Ook voor hen verzorgen wij taalcursussen en faciliteren wij bij reizen naar Japan.

Nederland en Japan hebben een sterke historische band van langer dan 400 jaar. Toch weten japanners en nederlanders soms maar weinig van elkaar. Komt dit door de negen duizend kilometer afstand; of is het toch de taalbarriere? Wij bij JN Connect! bouwen bruggen en breken barrieres!

Wat doen wij voor Nederlanders?

・Japanse taallessen
・Japanse vertalingen en tolkingen
・Workshops voor bedrijven
・Cultuurbemiddeling en adviezen
・Hulp hotline voor mensen die hulp nodig hebben in Japan

'Kinderen leren een taal automatisch'

Mijn naam is Rody. Ik verzorg voor JN Connect! alle taal-gerelateerde zaken.
Ik was gelukkig nog heel jong toen ik voor het eerst met de Japanse taal in aaraking kwam. Hierdoor heb ik deze taal nooit echt hoeven 'leren'; kinderen leren de taal immers automatisch. Ik verbleef, vaak met mijn familie, veel in Tokyo. Zowel de Nederlandse als de Japanse cultuur voelen voor mij hierdoor vertrouwd.
In Groningen studeerde ik taalwetenschappen, en werkte daarnaast part-time als docent en vertaler Japans en Engels bij een talencentrum. Dit was het moment waarop ik niet meer alleen op gevoel met de Japanse taal kon omgaan, maar ook echt de regels van de grammatica uit mijn hoofd diende te leren. Dat heeft mij nieuw inzicht gegeven en mij tot een betere leraar gemaakt. In dezelfde periode besloot ik het Japanse staats- taalvaardigheidsexamen af te leggen.
Na een aantal jaren verruilde ik het noorden voor het westen en begon een studie Scandinavische Talen en Culturen aan de Universiteit van Amsterdam. Inmiddels heb ik in Rotterdam mijn eigen taleninstituut opgericht, en geef ik onder andere lessen Nederlands aan Japanners en lessen Japans aan Nederlanders.Taal is mijn hobby; lesgeven mijn passie. En mijn studenten net zo gepassioneerd maken voor het leren van een taal; dat is mijn missie!

'Ik wil Japanners Nederland laten zien'

Hallo iedereen! Mijn naam is Toshiyuki Watanabe (Toshi). Ik heb mijn thuisland verlaten om in Nederland zaken te doen. Waarom juist hier?
Japan en Nederland hebben al ruim 400 jaar lang warme betrekkingen met elkaar. Ik wil graag een rol spelen in de volgende stap van deze relatie!
Met JN Connect! tracht ik Japan en Nederland dichter bij elkaar te brengen, en hoop ik de mensen van mijn land te kunnen laten zien hoe mooi en bijzonder dit Europese koninkrijk is. Ik ben constant op zoek naar nieuwe projecten en innovatieve ondernemingen. Weet jij hoe we Nederland en Japan nog dichter bij elkaar kunnen brengen? Stuur mij jouw visie naar contact@jnconnect.com.